Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'C v Dam', geïmporteerd van het oude forum: De 2 banden voor mijn R90S 1975 zijn aan vervanging toe. Wilde eerst de Bridgestone's BT 45 F TT en de BT 45 R TT 64H monteren, maar vraag me af of de Dunlops Arrowmax GT 501 F TT 54H en de GT R 64H ook een goede optie is? (Beide fabrikanten geven aan in hun reclame dat hun banden goed zijn voor de R90S) Zijn er ervaringen met de Dunlops? CvD

11 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'jopie', geïmporteerd van het oude forum: Ik zou voor vredestein gaan, die had Piet Pelle ook!

 2. Rudyhadee
  Elke fabrikant zal zeggen dat zijn product het beste is, logisch toch. De Dunlop GT501 is zeer zeker aan te raden, is een band met weinig tot geen onbalans, is stil ( en dat zeg ik?),zal je nooit verrassen, waarschuwt altijd als je te ver wilt gaan. Voelt goed en trefzeker aan bij zowel nat als droog wegdek. Het is een Sport/Tour band, met de slijtage van een sport band, rubber wil er achter wel af, maar dit kan ook de rijstijl liggen van de berijder. Heb ze er zelf al jaren op liggen en ben er zeer content mee, voorheen gereden met: Continental:RB2,K112,SuperTwin, dit was niks. Michelin :M38S, superband, wordt alleen niet meer gemaakt en da's jammer. Maar bedenk ook: banden is een persoonlijke keuze, is eigenlijk net als met eten.

 3. Rudyhadee
  bandentest, even naar beneden scrollen: http://www.xjrownersnederland.nl/testen/bandentest.html

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'marcel', geïmporteerd van het oude forum: Ik betwijfel of de test van de supersportbanden een juiste is voor onze boxers. Een band met een top wegligging heeft een korte levensduur en een hoge aanschafprijs. Ik ga meer voor een langere levensduur, redelijke prijs en goede natweer eigenschappen Er zijn meerdere vragen gesteld en meerdere adviezen gegeven. De vroeger zo populaire Metzelers zijn nu niet meer de beste optie vind ik.

 5. Forum import
  Reactie van bezoeker 'marcel', geïmporteerd van het oude forum:
  Ik betwijfel of de test van de supersportbanden een juiste is voor onze boxers. Een band met een top wegligging heeft een korte levensduur en een hoge aanschafprijs. Ik ga meer voor een langere levensduur, redelijke prijs en goede natweer eigenschappen Er zijn meerdere vragen gesteld en meerdere adviezen gegeven. De vroeger zo populaire Metzelers zijn nu niet meer de beste optie vind ik.
  Sorry, ik keek te snel door de test heen. Er staat ook toerbanden in vermeld. Leuke test, alleen mis ik een prijsindicatie. Als 2 banden bijna gelijkwaardig zijn ga ik voor de goedkoopste, sorry, ik probeer toch te besparen waar het kan. Prijzen kun je trouwens makkelijk vinden op motorbanden.nl en shoppen helpt ook.

 6. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Jasper', geïmporteerd van het oude forum: een redelijke band voor de boxers (bijv achter) is idd de me77, heb ik op de r45 en is ongeveer 70 euro. de beste in mijn ogen is de bt45 bridgestone, is rond de 110, dus prijs verschil is ook niet schokkend. ik heb juist voor de me77 gekozen want ik race niet (gezien mijn motortype) en wil flink profiel omdat ik ook door de sneeuw rijd, een band met hier en daar een groefje is daar minder goed voor denk ik. Dus ouderwetsche nopjes van de metzeler.

 7. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum: C.v Dam stelde de vraag !!! Heeft iemand ervaringen met Dunlop Aeromax op een R90S . Omdat het een persoonlijke keus is en blijft , wordt er weer afgedwaald naar snorfietsen met mischien wel Birkenstocks er op . Daar is de man in kwestie niet mee geholpen . Groetjes Cees.

 8. Forum import
  Reactie van bezoeker 'marcel', geïmporteerd van het oude forum: Alsof een R90S een racemonster is. Het is een heel plezierig en gewild uitvloeisel van BMW met zijn toenmalige kennis een ervaring om het sportiefste uit een boxermodel te halen van die tijd. Volgens mij proberen we middels dit forum elkaar te adviseren, niet om iemand wat wijs te maken. Dat vind ik het leuke van dit forum. Er zijn ook andere kanalen om dit soort info te bemachtigen. Blijkbaar zijn er dus geen ervaringen? Dan zit er maar één optie op, aanschaffen en proberen. Waarom niet? gr marcel

 9. Forum import
  Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum: Ja precies : Betreffende band wordt als set geleverd in de orginele maten 3.25 x 19 en 400 x 18 voor minder dan 100 euro per stuk. Aanbevolen voor R90S Binnenbanden zijn van zelfsprekend met spaakwielen . Ik zou ook gewoon proberen , jammer weinig reacties !! Groetjes Cees.

 10. Forum import
  Reactie van bezoeker 'C v Dam', geïmporteerd van het oude forum: Heb voor de R90S de keuze laten vallen op de Dunlop's en ze gekocht, moet ze er alleen nog even om leggen. Zal hier op het forum na montage op terug komen, heb bij nieuwe banden er altijd een nauwkeurige administratie op na gehouden omdat de banden je enige contact met de weg zijn en deze in z'n geheel dus meer dan 100 % moeten zijn (kwaliteit, montage, uitbalanceren, controle wiellagers, spaken etc.). Misschien hebben collega rijders wat aan mijn ervaringen. - Jelle, Piet Pelle reed op een Gazelle fiets en heeft nooit zijn motorrijbewijs gehaald, dus toch maar geen Vredestein! - O.a. Rudyhadee en Cees bedankt voor jullie reactie. Groet Cor.