Voor het nieuwe forum, klik   hier
Rudyhadee
Zwart: Hoe houdt je zwart zwart? Wie het weet mag het zeggen, na het nodige ge-experimenteer behaal ik persoonlijk met zwarte Wrinkle lak het mooiste resultaat op het blok en cilinders en koppen. Wrinkle lak is dus een scheurlak, zie je ook vaak op Harley-Davidson blokken, ben er zelf wel van gecharmeerd. Zit er nu 10 maanden op en er laat nog steeds niets los, voorheen het blok etc.mat zwart gespoten met Motip hitte bestendige lak, dit blijft op het blok dus niet zitten, is ook niet benzine bestendig. Uitlaatsysteem: Heb het er vanmorgen in alle vroegte onder vandaan gehaald om het opnieuw te spuiten, wederom met Motip mat zwart/hittebestendig.Zo rond de klok van 9 uur was het alweer klaar, moest nog een scheurtje dicht gelast worden in de Y-verbinding. Spul ligt nu te drogen en gaat er morgen weer op, zal wel even werk zijn, zitten immers maar liefst 4 uitlaatdempers op ipv het standaard aantal van 2, was ook 2x zoveel werk moet ik er bij vermelden. Motip heeft het nadeel dat het toch redelijk snel vergrijst, zal waarschijnlijk over een paar maand weer gespoten moeten worden. Andere optie is natuurlijk om het te laten emailleren,dit lijkt me helemaal een kostbare aangelegenheid. Maar nogmaals: wie het weet, mag het zeggen.

3 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Peter', geïmporteerd van het oude forum: tijdelijk zwart houden met ouderwetsche kachel-zwart. Die hitte bestendige lak moet je vaak aanbrengen op deels verhit oppervlak dacht ik, 60 graden ? ofzo ? effe goed lezen , geeft vaak toch beste resultaat. grt, Peter v Oossanen

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Lei', geïmporteerd van het oude forum: Hallo Rudy. Ooit van VHT gehoord? Op spuitbus en naar mijn mening beter dan motip. Mijn HD uitlaat is al meer dan 6 jaar perfect matzwart met dat spul. Groeten, Lei.