Voor het nieuwe forum, klik   hier
ed31
Hoi, Ik merkte net dat het opschakelen naar een hogere versnelling hoger aanpakt dan voorheen. M.a.w. de voet moet hoger om te schakelen. De as waar de schakelpedaal op is gemonteerd heeft wat speling en er lijkt lichte lekkage rondt deze as te zijn. De vrije slag is ook een stuk groter geworden. Wat kan er versleten zijn?? Het gaat om een R80RT uit '90. Ca. 100.000 km gelopen. Alvast bedankt, Groeten, Ed.

6 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'henry', geïmporteerd van het oude forum: zit het pedaal niet los op de as? probeer de inbusbout iets aan te draaien, bij lekkage gewoon de keerring vervangen, motor goed schuin zetten(anders loopt de olie er uit) inbusbout los draaien pedaal uit de bak trekken oude keerring er uit wippen ,nieuwe er in drukken en pedaal weer monteren. henry

 2. ed31
  Hahaha, "fastest gearbox repair ever...." In de sneeuwbui vanmiddag had ik even met de hand aan de inbus gevoeld en deze leek vast te zitten. Net met een sleutel weer de sneeuw ingedoken en het pedaal vastgezet, zat i.d.d. los :-) Met een biertje de handboeken al doorgebladerd, nu maar weer een biertje op de goede afloop. De keerring komt er wel aan. Groeten, Ed.

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'henry', geïmporteerd van het oude forum: met pedaal bedoel ik uiteraard de hevel die op de bak zit.

 4. ed31
  met pedaal bedoel ik uiteraard de hevel die op de bak zit.
  Ja, begrijp ik. E.e.a. is al verholpen...

 5. j_vervloet
  met pedaal bedoel ik uiteraard de hevel die op de bak zit.
  Ja, begrijp ik. E.e.a. is al verholpen...
  Wat we missen is: Waardoor was jouw klacht ontstaan en op wat voor manier is het opgelost.