Voor het nieuwe forum, klik   hier
Pascal
hallo ik heb een r1100gs 1998 op het oog, die staat bij een bekende motorzaak regio Weert-Roermand. Ik heb de motor op de bok gezet, in 1e versnelling en dan aan achterwiel de speling gecontroleerd. Op loopvlak achterband meet ik +/-5a6cm speling. Ik weet dat dit niet weinig is en de marges van wat nog OK is eigenlijk al overschrijdt. Vraag is alleen: waar moet ik rekening mee houden qua kostenplaatje? De motor zou tussen 50 en 60 dkm gelopen hebben. Mijn eerste idee was: hmmm... wel veel speling voor deze km stand, maar ik weet niet of mijn inschatting juist is. Graag jullie tips, suggesties, commentaar, uitleg.

3 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Bas', geïmporteerd van het oude forum: Volgens mij is het niet eens overmatig veel speling, maar er is een speciaal GS-forum waar ongetwijfeld wat mensen rondlopen met zo'n ding die allemaal precies weten wat normaal is. Mocht er iets versleten zijn dan zal dat ongetwijfeld in de papieren gaan lopen: kroonwiel, cardanas, versnellingsbakonderdelen, dat is allemaal niet goedkoop.

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Pascal', geïmporteerd van het oude forum: The essential buyer´s guide BMW GS van Peter Henshaw zeht dat de speling, gemeten aan de ´rim´(=velgrand) niet meer mag zijn dan 1a 2 inch = maximaal 5 cm dus.