Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'Cor', geïmporteerd van het oude forum: Ik heb een R45 uit 1978 gekocht die ik oncomfortabel vond sturen (laag/smal/zwaar). Ik heb daarom een halfhoog stuur erop gezet van de sponsor en de stuurdemper verwijderd. Over de wijsheid van dat laatste begin ik nu te twijfelen. Ik heb nog maar weinig kunnen rijden en zeker nog niet op slecht wegdek met hogere snelheden. Tot nu toe bevalt mij dat prima en ondervind ik geen problemen. Is een stuurdemper een standaard onderdeel op deze motor dat ik beter niet had kunnen verwijderen?

5 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Bas', geïmporteerd van het oude forum: Ik heb een R65, wel met laag stuur maar ook zonder stuurdemper, en ik zou geen reden kunnen verzinnen om zo'n ding te installeren. Ik heb in ieder geval ook met hoge snelheden en/of slecht wegdek nooit problemen gehad. Volgens mij is het dan ook geen standaardonderdeel

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Peterr45', geïmporteerd van het oude forum: Ik had ooit met topkoffer flink last van jutteren in het stuur bij 60-70 km bij gas los, misschien daarvoor ooit aangebracht ?

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Ton Peters', geïmporteerd van het oude forum:
  Ik heb een R45 uit 1978 gekocht die ik oncomfortabel vond sturen (laag/smal/zwaar). Ik heb daarom een halfhoog stuur erop gezet van de sponsor en de stuurdemper verwijderd. Over de wijsheid van dat laatste begin ik nu te twijfelen. Ik heb nog maar weinig kunnen rijden en zeker nog niet op slecht wegdek met hogere snelheden. Tot nu toe bevalt mij dat prima en ondervind ik geen problemen. Is een stuurdemper een standaard onderdeel op deze motor dat ik beter niet had kunnen verwijderen?
  Ik heb ooit eens met een R90S een probleem gehad dat het stuur zodanig hard begon te trillen dat het niet veel gescheeld had of ik was de bocht uit gevlogen. Het kwam omdat de lagering van de vork niet goed was afgesteld. Ik heb toen echter wel gelijk een stuurdemper erop geplaatst. Ik zou dat niet meer willen meemaken.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'staf', geïmporteerd van het oude forum: hallo, ik heb een r80rt van1984, toen ik hem kocht zaten er kuip en koffers op en een stuurdemper. nu heb ik maar een dag zo gereden en toen de kuip en koffers afgehaald maar niet die stuur demper! toen ik een keer in de stad reed en wat sneller aan het stuur trok (een beetje zig zag), had ik plotseling het gevoel of ik een lekke voorband had! dus meteen dat ding er af gehaald en nu rijd het super, stuurt en luisterd veel beter. mischien was die demper kapot, geen idee.