Voor het nieuwe forum, klik   hier
Robertus46
Sinds kort heb ik op mijn K100LT van 1986 een vreemd gebeuren. Bij ongeveer 80 km per uur gaat de wijzer heen en weer. Ik kan dan niet zien hoe hard ik rijd(link met al die camera's) Heeft iemand enig idee hoe dit kan komen?

7 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Rik', geïmporteerd van het oude forum: Doet ie dat vanaf 80 km uur? Dus ook bij 120?

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Rob', geïmporteerd van het oude forum:
  Doet ie dat vanaf 80 km uur? Dus ook bij 120?
  Soms eerder vanaf 60 en soms later erg verschillend en niet altijd. Hij vliegt echt heen en weer. Als ik dan doortrek naar ongeveer 160 blijft hij stabiel, maar gas terug gaat hij weer heen en weer. Zelfs bij gas minderen gaat soms de wijzer naar een snellere km stand

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'RenĂ©', geïmporteerd van het oude forum: Misschien verstandig om als begin even de pick-up spoel op het cardan huis te verwijderen en schoon te maken.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'job', geïmporteerd van het oude forum: veel voorkomende kwaal.. heb ooit oplossing gevonden op het forum van www.bmwk.nl bel anders eens naar je dealer..het probleem komt vaker voor..

 5. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Bas', geïmporteerd van het oude forum: Is het een elektronische of mechanisch meter op zo'n k100? Bij een mechanische zal er gewoon iets blijven hangen: kabel of lagertjes versleten, of de magneet die in het tellerhuis ronddraait loopt een beetje aan op dat ding waar hij in draait (als gevolg van roest o.i.d). Ik heb mijn teller (R65, zelfde probleem maar dan vanaf 100-120km/u)) destijds opengemaakt en schoongemaakt, probleem was weg.

 6. Ysengrimus
  Heb dit een paar weken geleden ook (weer) gehad.Deze keer zat het probleem niet in de pick-up spoel, maar in de stekkerverbinding daarvan met de draad die naar de teller gaat.Schoongemaakt en gaan met die banaan.