Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'marcel', geïmporteerd van het oude forum: Het is blijkbaar nodig om dat uitlaatpapier of iets dergelijks te gebruiken om de uitlaatverbindigen dicht te krijgen? Na het monteren van een nieuw uitlaatdeel gaat de klem niet strak genoeg meer. Het oude uitlaatdeel had een soort papier om de verbinding zitten maar dat leek mij niet nodig...... De afmetingen en diameters zijn exact gelijk, het lijkt erop dat ik dit alsnog weer erin moet schuiven? Nu klemmen de uitlaatklemmen niet genoeg, wat is jullie advies? gr marcel R80

7 reacties

 1. Robbert
  Marcel, Mijn R80RT had metalen uitlaatpakkingen (ik geloof van lood) bussen de bochten en de balanspot en de pot en de einddemper. Die zorgen voor een gasdichte aansluiting. Enkele jaren geleden ben ik overgestapt op RVS uitlaatbochten die zonder deze pakkingen geinstalleerd moeten worden. Die heb ik nooit gasdicht gekregen en daarom een toch weer een pakking toegepast. Aangezien de originele loden pakkingen niet bij de RVS bochten passen, heb ik wat geknutselt van aluminium folie. Geklooi maar het werkt wel. Suc6 Robbert.

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'marcel', geïmporteerd van het oude forum: Ik ben dus niet de enigste die nu helaas moet gaan lopen prutsen met zo'n duur RVS systeem. Ik zat te denken aan andere klemmen via een autoshop.

 3. j_vervloet
  Het zijn grafietpakkingen. Bij vervanging van de balanspot en de einddempers deze niet meer gebruikt omdat de aansluitingen bij mij (R65 van 1986) wel gasdicht te krijgen waren. Voor het geval, er is speciaal uitlaatpakkingpapier (6 x woordwaarde) te koop.

 4. Robbert
  "uitlaatpakkingpapier" dat klinkt goed. onze sponsor kent het in de webwinkel echter niet. Het je tips waar dit te krijgen is?

 5. Forum import
  Reactie van bezoeker 'marcel', geïmporteerd van het oude forum: Ik zit te denken aan dat oranje uitlaattape van Holts waarmee je -tijdelijk- autouitlaten kan "repareren". Natmaken en dan opplakken.

 6. j_vervloet
  "uitlaatpakkingpapier" dat klinkt goed. onze sponsor kent het in de webwinkel echter niet. Het je tips waar dit te krijgen is?
  Was vroeger te koop bij bromfietswinkels. Het is wat dikker gewapend papier met een grafietlaagje. Het ziet er dus donker grijs en wat glimmend uit.