Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'Tom', geïmporteerd van het oude forum: Wat is de basis instelling van de lucht regelschroef op de carburateur van mijn R26? Ik heb ervaring met de CV carbs van Bing, maar deze werkt anders, luchtregelschroef uitdraaien is armer en indraaien is rijker dacht ik. Omdat dit nog originele carb is, zal hij wel wat slijtage hebben en daardoor wat rijker zijn geworden. Net als bij een mens eigenlijk, bij ouderdom komt slijtage en rijkdom toch... Stationair loopt hij best redelijk, maar ik weet dat het nog mooier kan.

5 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Paul ', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Eigenlijk is het simpel, als je vermoedt dat er overal slijtage in zit, heeft het zoeken naar de basis afstelling ook geen nut. Als de brommert nu redelijk loopt, draai de mengselschroef een 90 graden in en luister hoe de motor reageert, wordt het beter, dan verder indraaien. Wordt het slechter, dan de andere kant op, net zolang tot je het optimale punt hebt gevonden. Groeten, Paul.

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Tom', geïmporteerd van het oude forum: Ik wil dus juist weten of ik ver van de basisafstelling afzit. Hij staat nu ca. 1,75 slag uit dan loopt hij goed, maar weet niet of dat een normale positie is. Tom

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Dick B.', geïmporteerd van het oude forum: Ja, dat is wel normaal, Mijn R26 heeft ongeveer dezelfde instelling. loopt afhankelijk van de temp van het blok nooit precies hetzelfde. is een beetje zoeken naar de gulden middenweg denk ik.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Tom', geïmporteerd van het oude forum: Bedankt!