Voor het nieuwe forum, klik   hier
Knasterd
Ik heb een R75/7 waarvoor ik een andere swingarm heb gekocht. De hele zaak is nu gedemonteerd en binnenkort ga ik de andere swingarm er in zetten. Ik heb nu twee identieke cardanassen liggen en vraag me af welke ik het beste kan monteren straks. Ze hebben beide een zwaar punt als je de kruiskoppeling scharniert, maar bij de een is dit erger dan bij de ander. Welke is nu het minst versleten? Denk zelf die met het minst zware punt, klopt dit? Is het trouwens bezwaarlijk dat dit aan de hand is? Er is geen voelbare speling waar te nemen op beide kruiskoppelingen.

4 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'hans', geïmporteerd van het oude forum: Gewoon een nieuwe of een goede tweedehandse inzetten. Hans

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Paul', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Beide assen zijn prima bruikbaar. Het zware punt heb ik altijd gevoeld in elke gebruikte as die ik in handen heb gehad en geeft geen probleem, tijdens het rijden maakt de as niet zo'n hoek dat je het zware punt merkt. Geen speling is veel belangrijker, geen speling is gewoon een goede as. Groeten, Paul.

  3. Knasterd
    Dankje Paul, ik dacht ook al dat de hoek meevalt. Een nieuwe as wou ik nou niet direct gaan aanschaffen, dan eerst maar eens kijken of je er met het rijden last van hebt. Ik ga er een monteren!