Voor het nieuwe forum, klik   hier
jvsoelen
Sinds een tijd rij ik nu op een BMW R1100RS, bij het wegrijden hoor je elke keer (net een schavend geluid), dat komt door de inschakeling van de ABS. Kun je daar iets aan doen ?, Wat hebben jullie aan dat geluid gedaan ?. Laat eens weten. Dank J.v.Soelen

9 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Ron', geïmporteerd van het oude forum: Helaas, je zult er mee moeten leren leven, aan dit geluid is niets te deon. Het voordeel is wel dat je bij het wegrijden zeker weet dat je ABS is ingeschakeld.

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Paul ', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Er aan wennen? Oorproppen? Het is de zelftest van het ABS bij het wegrijden na motorstart en zomaar onderweg na stilstand. Doe je niks aan (of ABS eruit gooien) Groeten, Paul.

 3. jvsoelen
  Oké Paul, is dit geluid bij alle ABS gestuurde motoren en/of alleen bij de BMW ?. Mvgr. J.v.Soelen

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Paul ', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Hoe andere merken dat testen cq klinken, weet ik niet. Het hoort bij het ABS-II van BMW, het latere I-ABS doet het niet, dacht ik zo uit het hoofd. Groeten, Paul.

 5. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Ampelmann', geïmporteerd van het oude forum: grappig, ik heb dat ook met mijn R1150GS... maar echt schavend is het niet.. soort klikje dat je na een paar meter rijden hoort...

 6. Forum import
  Reactie van bezoeker 'hans', geïmporteerd van het oude forum: Idee? Gewoon zo'n heerlijke oude boxer kopen. Ben je van dat gelazer af. Bovendien zijn die veel onderhoudsvriendelijker.

 7. jeroen
  Idee? Gewoon zo'n heerlijke oude boxer kopen. Ben je van dat gelazer af. Bovendien zijn die veel onderhoudsvriendelijker.
  Zo is da

 8. jeroen
  en dan nu wel met een plaatje