Voor het nieuwe forum, klik   hier
aart
We hebben een stert probleem , heeft iemand een idee.? Startmotor werkt , er is een vonk, compressie 10.5 bar , carburateurs schoon. En toch niet aanslaan , wil op een cilinder een beetje pruttelen maar niet door lopen. Heeft normaal altijd goed gelopen , en starten direkt, nadat de accu te zwak was , zit er geen leven meer in de motor.Heeft iemand een tip. Bobine ontsteking ? MvrgrAart

5 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'eric', geïmporteerd van het oude forum: De vonk geeft aan dat de bobine in elk geval werkt . Staat de ontsteking op tijd ? Komt er daadwerkelijk benzine in de cilinder ? [ na enkele mislukte startpogingen moet de bougie nat zijn van de benzine ]

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Ton', geïmporteerd van het oude forum: En de staat van de contactpunten / condensator hoe is het daar mee? Wat voor vonk geeft de bobine?

 3. jeroen
  Wat is er verder met de carbs gebeurd? Als ze niet goed afgesteld staan dan krijg je ook start en loopproblemen problemen. Bekijk de bougies na de startpoging. Mogelijk is daar iets uit af te leiden.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Martin ', geïmporteerd van het oude forum: Ik weet niet hoe lang de motor stil gestaan heeft maar weet je zeker dat de carburateurs echt schoon zijn? Moderne benzines verouderen erg snel en zorgen al snel dat de kleine gaatjes van bv stationairsproeiers dicht gaan zitten. Beste oplossing is ultrasoon reinigen. Anders gootsteen ontstopper maar dat is niet zonder risico (meer weg dan alleen de verstopping). Andere dingen waar ik aan denk. Staat je ontstekingstijdstip nog goed? En laten de benzinekranen wel voldoende benzine door? Last but mot least, (niet lachen pas gelezen in Engels motorblad) heeft er geen muizenfamilie deze winter jouw luchtfilter als hun huis beschouwd? Succes er mee.