Voor het nieuwe forum, klik   hier
Kappel
Hallo mannen, De modellen 95 / 96 had een niet zo lekkere versnellingsbak. Weet iemand wanneer deze is verandert. Ik ben aan het kijken om onderdelen aan te schaffen zodat ik de volgende tien jaar door kan. Zijn er andere verandering geweest die aanzienlijke verbetering hebben gebracht? en welk bouwjaar? bedankt

3 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'halflive', geïmporteerd van het oude forum: er is een modificatie geweest naar plain bearings. op het BMW GS forum weten ze je vast wel te vertellen wat deze modificatie precies inhoud, paulrs weet het zeker. anders moet je kaspar gewoon even mailen, hij kan het vast voor je nazoeken en ook de juiste spullen leveren. overigens moet je gewoon doorrijden met de bak die je hebt. er zijn mensen die al bij 60.000 uit de versnelling springen, er zijn ook mensen die tonnen rijden met een vroege 5 bak.

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Paul', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Plain bearings? clean bearings bedoel je zeker? Dat is 1 van de modificaties geweest, het vervangen van open lagers voor de 2rs (dubbel afgedicht) uitvoering. Het idee hier achter is dat deze lagers af fabriek gevuld zijn met vet, dan afgedicht en daarom langer houdbaar. Helpt dit? wie het weet mag het zeggen. Een 1100 bak gaat zomaar stuk, of draait al rammelend zijn kilometers. De 'beste' zijn de M97, vanaf bouwjaar '98, maar ook die zijn niet foutloos. Het is net de loterij. Groeten, Paul.