Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'Rik', geïmporteerd van het oude forum: Hallo, Van mijn R100RT uit 92 draait het achterwiel terwijl de bak in vrijstand staat (groen lampje is aan). Het achterwiel draait best snel eigenlijk,maar met de neus van mijn schoen wel te stoppen). M.i. betekent dit dat de koppelingsplaat slippend contact maakt met het vliegwiel. Wanneer ik de koppeling inknijp, dan stopt het draaien (ongeveer 3/4 inknijpen). Ik heb het m.b.v. Peters en Clymer proberen af te stellen maar dat verandert niets. Wie kan mij vertellen waar ik aan moet denken?

4 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Rik', geïmporteerd van het oude forum: En alweer opgelost/verdwenen na een paar km rijden. Was dus loos alarm? Ik had de motor voor het eerst onder het zeil getrokken dit jaar. Blijkbaar zat er een beetje "plak" aan wat na die paar km is verdwenen.

  2. Bart
    Heeft niets met de koppeling te maken! Ik denk eerder aan dikke olie in de bak waardoor de assen en tandwielen wat plakken en alles meedraait.

  3. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Rik', geïmporteerd van het oude forum: Hallo Bart, Goed dat je dat even meldt want ik zat achteraf ook al te denken dat een koppeling niets te maken heeft met de vrijstand, de vrijstand is immers een schakelbak aangelegenheid. Ik denk dat je een punt hebt met betrekking tot die dikke olie, immers na een paar kilometer rijden stond het achterwiel stil. Ik heb trouwens nieuwe olie staan, zal dat maar eens gaan opmaken. gr. Rik