Voor het nieuwe forum, klik   hier
Bassie
de lidl oplader schakelde al snel uit......in kleine lettertjes: alleen loodaccu's. de optimate 3 er bij gepakt...nu wel eerst gelezen...alleen loodaccu's... conclusie: ik heb een aparte gel acculader nodig?????????

9 reacties

 1. Krijn
  Voor een Gelaccu heb je een lader nodig die langzaam laadt, gaat het te vlug dan krijg je gasbelletjes in de gel en dat zorgt weer voor minder capaciteit. De gel die in de accu zit laat de gasbelletjes maar moeilijk los omdat het in feite een dikke blubber is. Toch gebruik ik zelf heel eigenwijs ook de lidl lader om mijn piepkleine 6 volt accutjes van mijn classic trialmotor op te laden, deze motor heeft geen dynamo maar een totall loss ontsteking waardoor er voor iedere wedstrijd twee geladen gelaccu`s mee moeten, een nachtje het lidlladertje erop en ze zitten stampvol. Mijn R100Rs hangt altijd aan de druppellader van C-Tek, nu nog een loodaccu maar binnenkort een gelaccu, dat zo umet die C-tek xs800 lader goed moeten kunnen. http://www.rustbuster.nl/CTEK/Acculaders.htm Groeten Krijn.

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Herman', geïmporteerd van het oude forum: Een zgn. gelaccu is ook een loodaccu (even voor de duidelijkheid). Een gelaccu kun je het best opladen met 10% van de accucapaciteit, dus een accu van 50 ah moet je maximaal een 5A ladergebruiken. Gebruik er wel 1 met een druppellaad functie!

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Chris', geïmporteerd van het oude forum: Ik gebruik ook altijd een C-Tec lader voor mijn gel accu. Tot nu toe nooit problemen gehad. Chris

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'John C', geïmporteerd van het oude forum: Krijn of een ander,laadt de dynamo van mijn motor (K75)de gelaccu dan ook langzaam op. Want als dat niet zo is,wordt de gelaccu dus blijkbaar snel minder.

 5. Bassie
  bedankt voor de goede adviezen !!!!!!!!!!!!!!

 6. Forum import
  Reactie van bezoeker 'w.v.', geïmporteerd van het oude forum: Nou heren techneuten, dat lijkt me een goede vraag van John C. Wie weet het antwoord? Gr. W.V.

 7. Krijn
  Zeker een heel goede vraag, snelladen van een Gelaccu zorgt voor gasbelletjes das 1 gegeven. Zou je lang moeten starten of vergeten het licht uit te doen dan zal de spanningsregelaar na het aanslaan flink wat stroom en nog snel ook naar de accu sturen, niet zo gunstig dus voor het Gelaccuutje. Dit zet me wel aan het denken of ik er nou wel of geen gelaccu in ga plaatsen. De normale accu die nu in de RS zit is een gewone en alweer van 2002, kost ook maar de helft vergeleken met een gelaccu ;-)

 8. j_vervloet
  Krijn of een ander,laadt de dynamo van mijn motor (K75)de gelaccu dan ook langzaam op. Want als dat niet zo is,wordt de gelaccu dus blijkbaar snel minder.
  Je Gelaccu wordt net zo snel opgeladen als de gewone loodaccu. Een accu, en dus ook de Gelaccu, gaat pas gassen (koken) als de laadspanning boven een bepaalde waarde gaat komen, ik geloof 14,2 Volt. Een goede uitleg over accu's wordt hier gegeven: http://www.venus.nl/accu/principe.htmhttp://www.venus.nl/accu/principe.htm