Voor het nieuwe forum, klik   hier
bmwpiet
Staat u soms ook te klooien met een trechter waar de opening dan weer te groot (overstroming) of te klein is (duurt lang). Ik heb een oude dikke slang met tapse plug van een luchtbedpompje aangesloten op een vultrechter, dat paste precies. Van de tapse plug met slangpilaar (van plastic) heb ik het tapse gedeelte met klein gat eraf gezaagd en de rest doorgeboord tot hetzelfde gat (van ca. 10 mm.) als in de slangpilaar, nu zal de trechter wel snel leeglopen. Kosten: slang: gratis, trechter: een hele set bij de Action voor € 2,-

3 reacties

  1. voorbijganger
    Ik hen een stukje elektriciteitsbuis onderaan mijn trechter gemaakt ongeveer 15 a 20 cm lang. Om de buis lekker te laten passen even voorverwarmt met de verfstripper en nu sluit ie perfect aan op de trechter. Deze methode gebruikte ik ook al in de jaren 80 toen ik naar Portugal reed op mijn R 80 zonder oliekoeler en aardig wat olie bij moets vullen onderweg. Kosten 0,00 als dat stukje buis ergens scoort.

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Bas', geïmporteerd van het oude forum: Castrol heeft dit probleem opgelost door zo'n uittrekbaar schenktuitje in de dop te monteren. Kan je van een lege fles ook nog een trechter maken als je wil.