Voor het nieuwe forum, klik   hier
voorbijganger
Wie weet hoeveel olie in de voorvork van mijn BMW R100RT van 1987 moet. Ik weet dat het boben de 250cc per poot was maar weet niet meer de exakte ihoeveelheid.

9 reacties

 1. jacco...
  rtfm zou egbert zeggen...:) de zoek fuctie hier heeft mij toen ook heel erg goed geholpen...

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'henry', geïmporteerd van het oude forum: volgens peters wphb 320cc +/- 10cc. wat voor dikte olie doe je er trouwens in?ik heb mijn voorvorkolie onlangs ververst met sae 10 dikte maar daar word tie toch wel erg stug van. binnenkort toch maar de vorkolie weer vervangen door de voorgeschreven sae5 dikte. groet henry

 3. voorbijganger
  In wat voor peters boek staat de R100Rt uit 1987 dan bescheven. Jacco de zoekfunctie levert me niks iop bij voorvorkolie en inhoud voorvork

 4. j_vervloet
  Reparatie en onderhoud aan de BMW 2-kleps twins 1970-1996. ISBN 90 6127 210 6. Het is het vertaalde Haynes boek.

 5. voorbijganger
  Jacco, dat boek heb ik ook maar wat ik me afvraag is of die inhouden ook gelden voor de 1987 type van de r100Rt. Wellicht had ik mijn vraag iets anders moeten stellen. Ik ben overigens nog wel zaken tegen gekomen nadat ik voorvorkolie in heb getikt, Maar de antwoorden wijken allemaal wat af qua inhoud wat er in de vork zou moeten.

 6. voorbijganger
  En inmiddels heb ik door te googelen op http://www.motorcycles.nl/index.php?op=viewpage&page=20&mod_op=main&offset=8&content_id=33 het antwoord gevonden daar worden de typen ingedeeld naar bouwjaar.

 7. Forum import
  Reactie van bezoeker 'eric', geïmporteerd van het oude forum: Het instructieboekje van mijn r80rt (zelfde voorvork )vermeld inderdaad 320 cc inhoud. echter bij verversen van de olie wordt 270 cc voorgeschreven , kennelijk gaat men er vanuit dat niet alle olie uitstroomt. De aftapplugjes zitten niet geheel onderaan de buis.

 8. marcel
  Je kan ook de olie opvangen en de hoeveelheid opmeten. Heb je in ieder geval een basis.