Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'louis van rijn', geïmporteerd van het oude forum: Hi R drivers. Type: R100RS, 142.000 km, 1978 model. Dynamo borstels slijten. Lengte is nu 11.5 mm , nieuw zouden ze 16 mm zijn, en de vervanglengte is 8 mm. Slijtage dus ongeveer 3 mm per 100.000 km. De zwarte poeder van de borstels komt vooral op en rond de dynamo te zitten Na wat rare storingen het hele dynamoblok gedemonteerd en goed gespoeld met wasbenzine. Ook de sleepringen heel licht schoongemaakt met schuurpapier 180 De spanning op de voltmeter lijkt 0,5 volt hoger te zijn geworden, ik meet op de accu polen precies 14.0 volt bij 2000 tpm. Conclusie: Ook de schoonheid van de sleepring en omgeving heeft invloed op de dynamo werking. Rijdt ze. Louis.

4 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Smits AW', geïmporteerd van het oude forum: Schoonmaken van sleepringen, en collectoren in het algemeen kan men ook goed schoonmaken met spiritus, of alcohol. Wanneer er geen inbrandingen zijn kan men volstaan met schoonmaken. Bij het opnieuw afdraaien, of schuren aan sleepringen moeten de koolborstels weer opnieuw inlopen waarbij de slijtage het grootst is. Nog veel plezier met R100RS. Ikzelf rij een R100RS van 1976.

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'peter v oossanen', geïmporteerd van het oude forum: hoi Louis, dus 8 mm te slijten bij nieuwe, is dus bijna 3 ton aan kms........ bizar zeg. dus ik kan nog +/- 2 ton, en dat met 2 tot 3 km per jaar....reken maar uit.......!! kan ik mooi tot het jaar 1002006 rijdne zonder nieuwe koolborstels.....shit, staat niet in mijn agenda....;-)

  3. Forum import
    Reactie van bezoeker 'louis van rijn', geïmporteerd van het oude forum: Hi Peter, en anderen Ik dacht dat de lak om de koperen bedrading schellak was. Het kan tegenwoordig ook een andere stof zijn. Ik dacht dat schellak zich juist door spiritus liet oplossen , van daar dat ik wasbenzine nam bij het schoonmaken. Thinner lost vrijwel alles op, dat moet je dus nooit nemen. tot zo ver deze tread. Rijdt ze. louis.