Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'Peter', geïmporteerd van het oude forum: Kan men de zijstandaard demonteren zonder motorblok te lichten bij een R100RS bj 1979. Peter

4 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Arno', geïmporteerd van het oude forum: Voorste motorsteun losdraaien. Draadeind een stukje (niet helmaal verwijderen) naar binnen tikken. De jiffy komt vanzelf los. Soms is het nodig om ook de achterste motorsteun te lossen.

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Peter', geïmporteerd van het oude forum:
  Voorste motorsteun losdraaien. Draadeind een stukje (niet helmaal verwijderen) naar binnen tikken. De jiffy komt vanzelf los. Soms is het nodig om ook de achterste motorsteun te lossen.
  Arno bedankt voor de uitleg er was mij vertelt dat het motorblok opgetild zou moeten worden.Zal morgen de zijstandaard op deze manier er onder uithalen. Mvg, Peter

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'jesper', geïmporteerd van het oude forum: Ik zet er altijd een oude auto krik met een stuk hout onder. Deze kan je met de hand naar boven draaien wardoor je precies voelt wanneer de druk van de as af is. Verder is het inderdaad alleen de linker bout los en dan rustig naar binnen slaan. Bij mijn fiets (60/7) moet de as tot in het carter terug omdat er een soort van veerhouder tussen zit welke de zijstandaard opsluit. De veren van de bok en zijstandard moeten dus ook eerst los. Verder is het een klusje van ongeveer 10 min. suc6. Jesper.