Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'R. Verbeek', geïmporteerd van het oude forum: Na het zonder problemen vervangen van de complete uitlaat (imitatie verchroomd vd hobbyist) geeft de uitlaat nu na plotseling gasterugdraaien een licht ploffend geluid (naverbranding in de uitlaat). Met de oude aan een kant lekke uitlaat deed die dat niet. Beide stationair- en luchtmengselschroeven carburateur nu opnieuw ingesteld (gehoor en toerental), maar dit gaf geen verbetering of verandering. Motor start en loopt verder prima. Langzaam gasterugdraaien geeft geen problemen, maar is het ploffen verder nog te verhelpen?

6 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Marco', geïmporteerd van het oude forum: Dag R. Verbeek, Waarschijnlijk wordt deze toegevoegde akoestische verandering veroorzaakt door het verschil tussen een originele uitlaat en een vervangings exemplaar. Dit heeft te maken met de betere afzuiging van de verbrande uitlaatgassen van de vervangingsuitlaat, minder tegendruk zegt men wel eens. Hierdoor kan je een hoger motorvermogen hebben gekregen, wellicht is dit dan de prijs die je er voor betaald. Want door een geringere tegendruk kan je beter de uitlaatgassen bij een bepaald uit de cilinder afvoeren, dus ook wat onverbrand gas als je het gas dicht draaid, de benzine stroom ijlt altijd iets na ten opzichtr van de luchtdtroom. Bij gas dicht doen heb je dus tijdelijk een rijker mengsel. Groetjes, Marco

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'R. Verbeek', geïmporteerd van het oude forum: hoi Marco, Bedankt voor je reactie, verder maar niets veranderen (ik dacht zelf nog aan het ontstekingstijdstip)? Maar aangezien die verder goed loopt, wil ik er eigenlijk verder vanaf blijven. gr. Ruud

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Paul', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Weet je zeker dat de uitlaat bij alle aansluitingen lekvrij is? Vooral bij gasdicht kan er buitenlucht worden aangezogen en dat verbrand/ploft. Groeten, Paul.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Martin', geïmporteerd van het oude forum: Je hebt je oude dempers niet voor niets vervangen denk ik zo maar. Als je de boel nou ff gewoon opnieuw afstelt ben je d'r heus wel vanaf. Met een ander luchtfilter is dat net zo, iets meer of minder aanzuigweerstand of tegendruk verandert er wel iets.

 5. Forum import
  Reactie van bezoeker 'peter v oossanen', geïmporteerd van het oude forum: een nieuwe demper maakt altijd een wat feller geluid, iets blikkeriger dan de oude, waarin een dempende aanslag gevormt is. als hij er enige tijd op zit kan het minder worden. of de nieuwe demper is net iets anders gebouwd en dempt iets minder, kan ook, alles goed afstellen, bougies kritisch bekijken en lekker rijden. succes!