Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'Dick vd G', geïmporteerd van het oude forum: Het schroefdraad in het carter voor de bevestiging van het oliefilterdeksel van een R100 (uit 1981) is uit alle drie de gaatjes praktisch verdwenen. Is het mogelijk deze op te boren en van een helicoil te voorzien? Wat komt daar allemaal bij kijken? (blok uit frame nodig?) Alvast bedankt voor jullie adviezen, Dick.

4 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Paul', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Ik denk dat, als je de uitlaat los haalt, en de 2 blokbouten demonteerd, je het blok net ver genoeg kan laten zakken. Blok rust dan op de stotertunnels, evt. lappie ertussen tegen beschadigen. Dan kan je overal goed bij.

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Dick vd G', geïmporteerd van het oude forum: Bedankt voor je reactie Paul, weet je misschien ook of er genoeg 'vlees' om de gaten heen zit om ze te kunnen opboren voor het plaatsen van een helicoil? Ik moet er niet aan denken dat ik straks met een ongewenste extra carterontluchting zit.

  3. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Paul', geïmporteerd van het oude forum: Hoi. Vlees heb je genoeg, een M6 Helicoil is 7mm in doorsnede. Diepte heb je ook zat, dus je kan er extra lange Helicoils in kwijt, hoe langer, hoe beter. Groeten, Paul.