Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'Ludo', geïmporteerd van het oude forum: Hallo Techneuten, Als ik met mijn 80 Rt harder rijdt dan zo'n 90 km/h, en rem fors, zit er een stevige trilling in de voorvork. Dit remt onplezierig. Heb nog niets gecontroleerd, maar denk aan ,,kromme" schijven. Dubbele schijf voor. Voordat ik ga vervangen, had ik graag jullie advies of mening. Wie heeft ervaring, kan kromming gemeten worden, kunnen schijven probleemloos gedemonteerd en gemonteerd worden. Wie heeft de kennis of ervaring????? Alvast bedankt, Boxergroet, Ludo.

4 reacties

  1. Forum import
    Reactie van bezoeker 'louis van rijn', geïmporteerd van het oude forum: Dag Ludo, Jaren gelden heb ik ook gezocht naar een trillende voorvork in een R60/5 met een trommel rem. Uiterst nauwkeurig meten van de mogelijke onrondheid van de trommel leverde niets op. Nadat ik het balhoofdlager een stuk strakker gezet had was de trilling op slag verdwenen.... controleer dat eens. Het opspannen van de lagering tot een bepaalde voorspanning mag.. De motor stuurt ook daarna iets preciezer. Ik zocht het in de rem, maar het was het balhoofd. Dag, Louis (inmiddels R100RS driver)

  2. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Mark', geïmporteerd van het oude forum: Om te controleren of je schijven krom zijn, kun je met tape (stevig, mag niet te gemakkelijk bewegen) een sat√ąprikker o.i.d. op de vorkpoot plakken, met de punt zo dicht mogelijk naar de schijf gericht. Zorg ervoor, dat het voorwiel los staat. (dmv een krik of laat iemand even op de achterkant van de motor leunen) Draai nu rustig aan het wiel en kijk of de afstand van de punt van de prikker tot de schijf veranderd. Zo ja: schijf krom.

  3. Forum import
    Reactie van bezoeker 'Ludo', geïmporteerd van het oude forum: Hallo Alle, even een terugkoppeling. Heb zopas mijn 2 voorremschijven inclusief de remblokken verwisseld, en de trillingen zijn weg. Heb eerst de oude schijven met wiel meegenomen naar de Hobbyist, en ook daar was men dubieus over de kwaliteit van de schijven. Remt nu volkomen trillingsvrij, een juiste investering!! Had van tevoren het balhooft nog iets strakker gezet, ondanks dat ik daar geen speling voelde, doch dit had helaas geen resultaat. Boxergroet, Ludo.